Copii sunt mereu dornici și curioși să afle lucruri noi, să se joace cu jucării noi și să exploreze lumea înconjurătoare. Fetițele, atunci când sunt mici, sunt adevărate prințese atrase de lucruri delicate și frumos colorate.

Așadar, dacă te afli în căutarea cadoului ideal pentru fetița ta, fetita prietenei tale și nepotica ta atunci ești în locul potrivit. Astăzi a sosit momentul să le răsfățăm pe cele mai mici dintre noi cu jocuri interesante, covor puzzle, plusuri, papusi și multe altele.

Singură regulă importantă de care ar trebui să ții cont constă în alegerea jucariei potrivite în funcție de vârsta fetiței.

Idei de cadouri pentru fetițe de sub 2 ani

Jucăria perfectă pentru fetițele de sub 2 ani este destul de greu de găsit întrucât trebuie să încurajeze dezvoltarea și învățarea prin joc, dar să fie și distractivă și să-i starneasca interesul. Pe lângă papusi și jocuri de îndemânare unisex mai poți alege și:

 • Cărți cartonate cu fotografii simple.
 • Cărți de povești cu înregistrări audio ale cântecelor, poveștilor simple și imagini viu colorate.
 • Accesorii de creație – hârtie colorată, creioane colorate, etc.
 • Papusi bebelusi.
 • Animale și alimente din plastic.
 • Jocuri cu cuburi din lemn.

Idei de cadouri pentru fetițele de 3-5 ani

Vârsta preșcolară este vârstă descoperirilor și a întrebărilor. Marea majoritate a fețelor de 3-5 ani sunt înscrise la tot felul de activități extracurriculare, precum inotul, dansul sau kanto. De asemenea, tot la această vârstă fetițele încep să-i copieze pe adulți, mai ales pe mama fiind figura pe care o vede cel mai des.

La această vârstă copilul știe deja cam ce jucării își dorește și, chiar dacă aceasta este calea simplă, noi îți recomandăm să încerci să atragi fetița și către alte activități sau hobby-uri.

În această etapă de dezvoltare, fetele încep să fie din ce în ce mai autonome și mai capabile să urmeze instrucțiuni și să se joace jocuri complexe. Așadar, printre principalele recomandări se află și jocurile de creație și construcție, jocurile educative și jucăriile cu care acestea se pot juca în mod independent. Astfel, poți alege papusi cu diverse accesorii vestimentare pe care cea mică le poate combina, jucării de exterior, instrumente muzicale sau puzzle-uri.

Idei de cadouri pentru fete de 5-7 ani

Fetițele cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani sunt dornice să se joace mai mult singure sau cu prietenii. În acest sens, cele mai bune jucării pentru ele sunt:

 • Puzzle-urile.
 • Jocuri de rol.
 • Seturi de bucătărie, seturi de doctor, învățător sau orice altă meserie.
 • Papusi cu accesorii.
 • Seturi de make-up.
 • Jocuri de artă și creație – creioane colorate, markere mari și mici, pensule sau vopsea.

Cumpărăturile de jucării pentru fete îți pot da multe bătăi de cap, mai ales că gama acestora este destul de variată și diversificată. Indiferent de vârstă micuței tale, este necesar să știi ce anume îi place să facă, care sunt lucrurile de care este atrasă, ce păpușă sau personaje din desene animate preferă și care sunt obiectele care îi atrag cel mai mult atenție.

Totodată, nu uita nici de categoriile de vârstă și de culori, căci, chiar dacă este fetiță, s-ar putea că rozul să nu fie culoarea ei preferată.

În funcție de categoria de varsta, jucăriile pentru fete au anumite specificații, precum:

Jucăriile pentru bebeluși sunt mai colorate și mai simple și au scopul de a le atrage atenția și de a le stimula inteligența și vorbirea, dar și de a le stimula coordonarea dintre mâna și ochi.

Jucăriile pentru fetele de 2-5 ani au un scop educativ și ajută la recunoașterea formelor și a culorile, încurajează familiaritatea și mobilitatea.

Fetițele cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani sunt atrase de lucruri mai interesante care au și un grad de dificultate ceva mai ridicat. Astfel, pentru ele poți alege jucării cu tema sportivă sau educativă, căsuțe de papusi cu accesorii, jocuri de societate simple, seturi de artă și îndemânare, etc.

Dacă încă nu știi care este cel mai bun articol pentru fetita ta, te invităm să rasfoiesti puțin site-ul nostru. Aici vei găsi o mulțime de modele și oferte care să te inspire.