Jucarii copii

Prima pagina>Jucarii copii

Atunci când vrei să alegi jucaria potrivită pentru copilul tău cu siguranță că vei ține cont în primul rând de ceea ce îl atrage și ceea ce îl face fericit. Un lucru esențial la care trebuie să te raportezi neapărat deoarece contribuie la dezvoltarea lui este vârsta. Astfel, alege jucării potrivite pentru el care să-i capteze atenția să să-l ajute să-și petreacă timpul frumos.

Jucăriile potrivite pentru copilul tău 

Toată gama de jucării copii este una destul de  mare și diversificată, astfel că trebuie să faci alegerea lor ținând cont de două criterii esențiale: vârsta celui mic și la etapa de dezvoltare în care se află. Aceste criterii nu sunt unele standard, deoarece există copii care se dezvoltă mai repede sau mai încet, au mai multă energie sau sunt mai liniștiți, adoră să experimenteze și sunt curioși, însă este indicat să te raportezi la ele.

Jucăriile pentru copii care ajuta la dezvoltarea lor atât pe plan fizic, psihic, emoțional și social sunt jucăriile educative, precum lego sau blocurile de lemn. Un astfel de joc reușește să le atragă atenția celor mici întrucât aceștia sunt atrași să construiască și să strice lucruri, fiind nevoiți să reconstruiască altele noi. Mai mult decât atât, un joc de acest gen este foarte util și pentru că le dezvoltă imaginația.

Păpușile sunt utile pentru ca micuții să înțeleagă că oamenii sunt diferiți, există mai multe stiluri vestimentare diferite și îi încurajează să-și dezvolte simțul estetic.  Jocul cu păpuși îi învață pe cei mici sa interacționeze din punct de vedere social, sa se dezvolte emoțional și să capete noi abilități motorii.

Animalele din pluș, lemn sau cauciuc sunt recomandate mai ales pentru copii mici care se află în etapa în care învață despre mediul și vietățile care îl înconjoară. Celor mici le va fi mult mai ușor să rețină nume de animale, felul sau tipul lor și locul în care acestea trăiesc. 

Micile bucătării acompaniate de ustensile cu care pot găti sunt potrivite atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Copii au tendința de a-i imita pe adulți, astfel că genul acesta de jucării sunt foarte utile și vă oferă ocazia să petreceți timp de calitate împreună în timp de gătiți. 

Tot în ideea în care își pot descoperi plăcerile și înclinațiile, îi poți achiziționa instrumente muzicale. Acestea îi ajută să cunoască frumusețea muzicii, scotandu-le la iveală și creativitatea, dar și un eventual talent.

Joacă-n familie

Identifică niște joculețe care să implice toți membrii familiei, întrucât copiii trebuie să crească într-un mediu frumos în care să fie conștienți că pot comunica cu cei din jurul lor. Este esențial să îi învățați de mici să fie deschiși oricărui subiect chiar în sânul familiei, unde pot primi cele mai bune sfaturi.

În privința bugetului nu trebuie să-ți faci griji, căci gama de jucării pentru copii include și jucării ieftine. Pentru a nu cheltui o mulțime de bani, încearcă să mergi la cumpărături fără copil sau alege opțiunea de a comanda jucăriile necesare dintr-un magazin online. Copii sunt atrași de multitudinea de jucării așezată într-un singur loc și vor fi tentați să ia cât mai multe. 

Go to Top