Jucarii copii 1 an

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii copii 1 an

Varsta de 1 an este și prima aniversare a bebelusului, momentul în care bebe devine copil mic. La această vârstă, micuțul tău va începe să aibă mai multă independență, se poate mișca singur și va dori sa treacă la următorul nivel, momentul pentru noi jocuri si activitati.

Fiind prima aniversare, copilul tău va primi o mulțime de cadouri, însă trebuie sa ne asigurăm că are acces doar la cele potrivite varstei si stadiului de dezvoltare fizică și mentală.

Ce jucării ar trebui să alegi?

Deoarece părinții sunt de obicei mai impresionați decât copiii de multitudinea jucăriilor, ar trebui să știi că nu este necesar să îi cumperi foarte multe jucării, ci doar jucării care îi sunt utile. Jucăriile potrivite sunt cele de pluș, însă nu trebuie să fie nenumărate și să nu mai ai loc de ele, îi sunt suficiente chiar două. Neapărat una va fi folosită pentru somn, pentru ca atunci când o primește să o asocieze cu somnul și acesta să nu mai fie o dificultate, iar cealaltă o poate folosi pentru joacă. Le puteți da un nume jucăriilor, pentru că bebelușii sunt încântați când jucăriile lor prind viață.

Pentru dezvoltarea lor ar trebui să îi cumperi joculețe de logică, cum ar fi blocurile de construit lego. Fii atent și caută jucăriile potrivite pentru 1+ ani pentru că au dimensiunea mai mare și eviți tendința copilului de a le introduce în gură. De asemenea, mai poți alege și jocuri care îl solicită, precum căpăcele ce se pun unul peste celălalt sau care intră unul în celălalt. Alte joculețe potrivite pentru dezvoltarea lor mentală sunt cele de sortat sau chiar și puzzle pentru 1+.

La 1 an copiii încep să realizeze acțiuni cu așteptarea unui rezultat final și este o etapă în care trebuie să cunoască diverse forme, mărimi și obiecte. Totoadată, ajută-l pe cel mic să descopere și diferite sunete. Așadar poți să-i cumperi o orgă de jucărie sau un xilofon cu portativ. Printr-un xilofon cu portativ va descoperi lumea magică a sunetelor, dar și a culorilor, acesta fiind viu colorat. 

Primele jucării ale copilului tău

Vârsta copilului, chiar și în primul an de viață, este esențială în alegerea jucăriilor potrivite. Primul an de viață este împărțit pe următoarele categorii de dezvoltare:

0-3 luni – primele jucării recomandate sunt zornaitoare, jucării ce se pot strange cu usurinta in mână.

6 luni – alege jucării care produc sunete atunci cand sunt lovite

1 an –  optează pentru cuburi din lemn sau plastic, jucării de apa, animale de pluș, etc. 

Go to Top