Jucarii copii 2 ani

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii copii 2 ani

Jucăriile pentru copii de 2 ani au rolul de a e stimula creativitatea, de a-i ajuta să descopere lumea și de a realiza un întreg proces cognitiv. 

Independența copilul se dobândește de la vârste fragede, astfel că jucăria trebuie să-l stimuleze să gândească singur și să-l facă mândru de rezultatul ei. 

De ce trebuie să îi cumperi jucării copilului tău la 2 ani?

Fiecare etapă din viața copilului trebuie însoțită de un joculeț sau o jucărie ce îl va ajuta fie să învețe mai multe despre lumea înconjurătoare, să-l încurajeze să descopere multitudinea de lucruri din jurul lui sau să-l atragă la somn chiar și atunci când nu-și dorește asta. Spre exemplu, jucăriile din pluș au acest dar, de a fi cei mai buni parteneri de somn.

Trebuie să știi că nu este necesar să îi cumperi o sumedenie de jucării pentru a fi fericit, important este să alegi ceea ce trebuie și ce îi este de folos.

Jucăriile sunt categorisite atât în funcție de genul copilului, cât și în funcție de vârstă, astfel că le vei găsi jucării pentru băieți  de 2 ani sau în jucării pentru  fetițe de 2 ani.

Munca ta se simplifică destul de mult prin aceste criterii, trebuie doar să urmărești activitățile copilului tău pentru a identifica ce îi face plăcere să facă în mare parte a timpului.

De exemplu, jucăriile de pluș au  două întrebuințări: sunt utile atât pentru joacă, dar și pentru a-i obișnui cu programul de somn. Copilul va asocia jucăria de pluș cu somnul și vei reuși să-l faci să respecte programul de somn stabilit de tine. Jucăriile pentru copii de 2 ani potrivite  ar putea fi șii blocurile lego de construit, acesta sunt jucării ce nu trebuie să lipsească din camera copilului tău deoarece îi vor pune imaginația în mișcare și îl vor ajuta chiar să o dezvolte. Tot în această categorie intră și instrumentele muzicale de jucărie, cu ajutorul cărora vor descoperi lumea magică a sunetelor și cine știe, poate chiar se vor îndrăgosti de vreun instrument și vei descoperi ce copil talentat ai.

Păpușile sunt jucării ce ajută copii în înțelegerea structurii corpului uman, în dezvoltarea simțului estetic și pentru a observa diferențele ce există și în viața reală între oameni, astfel că ei înțeleg că trebuie să accepte și alți copii indiferent de culoarea pielii sau alte aspecte.

Odată cu creșterea vârstei și așteptările sunt mai mari, trebuie să identifici jucării sau jocuri ce îi țin mai mult timp ocupați și care îi ajută să-și sporească cunoștințele. Puzzle-ul este un joc foarte interesant ce ajută orice copil în a-și spori concentrarea și în dezvoltarea abilităților sale. 

Go to Top