Jucarii copii 3 ani

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii copii 3 ani

Pentru a identifica jucăria potrivită pentru cel mic trebuie să îi analizezi comportamentul și să observi ce îl face fericit și ce îi atrage atenția. Jucăriile facilitează dezvoltarea jocului reprezentativ la copii, dezvolta capacității de adaptare a acestuia într-un mediu nou, crează legături sociale și nu în ultimul rand ajuta la stabilirea unor relații sociale trainice și armonioase. În acest sens, putem spune ca jocul creeaza o interacțiune favorabila dintre copil și membrii familiei, jucăriile fiind o punte de apropiere între aceștia. 

La 3 ani ne jucăm în grup 

La vârsta de 3 ani copii merg la grădiniță, loc în care își formează propriile legături extrafamiliale. Aici se leagă primele prietenii, activitățile și jocurile au un program bine stabilit, iar procesul de dezvoltare a celui mic prinde alte valențe.

La varsta de 3 ani, copilul înțelege regulile unui joc, le accepta și le aplică, creeaza scenarii de strategie și intra în rol. În acest sens, jucăriile sunt un mijloc de dezvoltare esențial.

Jucăriile potrivite pentru un prichindel de 3 ani 

La varsta de 2-3 ani, limbajul, spiritul de observație și analizare se pot dezvolta la capacități maxime, iar din acest motiv este recomandat să optezi pentru jucării care să-i ajute în acest demers educațional pe cei mici.  

Spre exemplu, poți achiziționa un set magnetic cu legume și fructe. Acesta îl va ajuta pe cel mic să deosebească fructele de legume, culorile, formele, dar îl vor învăța și ce alimente trebuie să consume pentru a rămâne sănătos. 

De asemenea, poți achiziționa și seturi de pictat, diverse carticele în care să identifice animalele sau să le coloreze. Prin intermediul cărților de colorat, copilul tău poate învăța foarte multe lucruri, precum: elementele principale ale unui oraș sau ale unui supermarket, lucrurile de care este mereu înconjurat sau lucrurile pe care le folosește zi de zi. 

Recomandat este ca  la aceasta varsta să apelezi la jucarii precum bucatarie, fructe și legume de lemn, coș de cumparaturi, trusa de doctor. Prin aceste jucării copilul este prins în realitate, o înțelege și o reproduce la nivelul său de vârstă și de înțelegere.

Go to Top