Jucarii copii 4 ani

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii copii 4 ani

Copiii trebuie să aibă jucării în funcție de vârsta pe care o au pentru a-i ajuta să evolueze așa cum trebuie. Astfel că părinții trebuie să fie foarte implicați în procesul de alegere a jucariilor potrivite,pentru a-i putea sprijini exact cu ce au nevoie. Jucăriile sunt cei mai buni prieteni ai copiilor, ei transformându-i în prieteni de joacă, de somn, devenind uneori foarte importante în viața lor.

Industria jucăriilor încearcă de asemenea să ajute părinții, categorisind jucăriile în funcție de vârstă, dar și de sexul copilului. Un alt lucru pe care trebuie să-l urmărești este modul de dezvoltare al micuțului tău, pentru că unii copii tind să deprindă lucrurile mult mai repede, fiind firi mai curioase, dar alții au un stil mai relaxat, dezvoltându-se mai încet.

Cât de mult de jucăm la 4 ani?

Dacă încerci să-ți aduci aminte de jocurile și jucăriile copilăriei tale îți vei da seama că primele amintiri apar pe la vârsta de 4 ani. 

Copii de 4 ani își petrec o buna perioada de timp jucandu-se. Fie ca este vorba despre mediul familial sau despre grădiniță, aceștia învață, descoperă și se descopera pe ei insisi prin joc. Își fac prieteni cu care își împart jucariile, impart sarcinile de lucru, fac jocuri de rol complexe, având ca suport jucăriile din jur. Astfel, aceștia pot devenii supereroi, pot deveni medici, pompieri, profesori, folosindu-se de tot ceea ce îi înconjoară. La aceasta varsta copii au o capacitate mare de înțelegere a jocului, adaugă reguli noi pe parcursul acestuia, dezvoltandu-si spiritul competitiv.

Jucăriile potrivite pentru copii de 4 ani

Jucăriile la vârsta de 4 ani sunt cele care ating mai multe arii de cunoaștere, precum matematica, muzica, artele sau dezvoltarea limbajului. Pentru o buna dezvoltare a bagajului informațional, cat și pentru crearea unui mediu optim de educație și învățare adaptat vârstei, jucăriile sunt un element esențial. Putem spune ca jucăriile vin în sprijinul invatatii armonioase, dacă sunt alese corect de către adulți. 

Go to Top