Cu siguranță îți dorești cea mai bună educație pentru copilul tău și cauți cele mai utile modalități prin care acesta să învețe. Trebuie să știi că cei mici învață cel mai bine prin joacă. Așadar trebuie să cauți jocuri și jucării educative care sunt bine grupate în funcție de vârstă.
Copii mari, jucării mai interesante
Trebuie să fii foarte atent cum îi faci trecerea copilului de la jucăriile precum păpuși, mașinuțe sau ursi de pluș la carticele de engleză, de matematică, jocuri educative sau de creație. Din acest motiv este esențial să existe o etapă intermediară cu cărticelele de colorat sau de pictat. Părinții sunt ajutați de industria cre produce jucării și jocuri educative, întrucât aceștia le împart în funcție de vârsta copilului și de gradul lui de dezvoltare.
Așadar trecerea copilului de la simplă joacă la o joacă educativă trebuie să aibă loc undeva între 4 și 5 ani, astfel că pe Gezo.ro vei regăsi foarte multe materiale educative. Carticele despre bunele maniere, carticele despre animale, cărțile mici despre plante sau cele despre meserii sunt cele mai potrivite pentru ei la această vârstă. Totodată, poți alege ca toate aceste materiale să fie în limba engleză sau franceză, pentru că așa cel mic va reține multe cuvinte de bază în învățarea unei limbi noi.
Care sunt jucăriile potrivite?
Jocurile cu întrebări și răspunsuri sunt de asemenea foarte utile deoarece îl ajută pe cel mic să rețină lucruri esențiale, dar și să învețe să formuleze un răspuns la o întrebare primită.
De la vârsta de 4 ani este necesar să introduceți elemente de matematică, iar pentru asta există carticele din care poate învăța chiar singur elementele de bază ale matematicii.
Pentru a-i determina să facă și multă mișcare îi poți ajuta cu cadouri precum biciclete sau trotinete.
Jucariile Montessori îi dezvolta capacitatea de adaptare a celui mic. Jucariile montessori sunt special concepute astfel încât copilul să fie cat mai liber în jocul și să deprindă abilități individuale. Acesta va căuta singur o soluție la problema jocului, cerand ajutorul adultului numai dacă se simte copleșit de emoții sau dorește să aibă un partener de joacă.
La vârsta de 5 ani, cu cât prichindelul își dezvolta mai mult motricitatea fină, cu atat acesta va deveni mai autonom, reușind sa se descurce singur în acțiuni precum: imbracarea, legarea sireturilor, incaltarea și descaltarea.