Jucarii copii 6 ani

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii copii 6 ani

Jucăriile și jocurile pentru copii de 6 ani îl pregătesc pe cel mic într-un mod plăcut, interesant și amuzant de următoarea etapă firească: școala primară. Din acest motiv nu trebuie să lipsească din jurul lui jucăriile special create în acest sens. 

Cum se distrează copii de 6 ani?

Când alegi jucării potrivite este important să te asiguri că activitățile pentru copiii începând cu 6 ani să se axeze pe latura dezvoltării. Există jocuri pentru copii care fac minuni în creșterea și dezvoltarea psihică și fizică a celor mici. Deoarece abilitățile lor lingvistice au devenit mai sofisticate, iar condiția fizică mai bună, activitățile pentru copii de 6 ani îi pot expune unor niveluri avansate de învățare, dezvoltare și antrenament.

Copii de 6 ani au o capacitate mai mare de atenție și pot fi foarte sociabili. Implicarea lor în diferite jocuri și activități de grup poate  face minuni în construirea abilităților lor interpersonale.

Jucăriile ideale pentru preșcolari

Jocurile ideale spre care ar trebui să te îndrepți sunt jocul de șah, monopoly și alte jocuri din care au de învățat foarte multe informații noi. Spre exemplu, jocul de șah te formează să gândești strategic și să nu te grăbești în luarea deciziilor. Monopoly îi ajută să ia contact cu lumea banilor și să înțeleagă elemente precum economia și educație financiară. 

Costumați-vă în personaje amuzante din desene animate și jucați împreună jocuri de rol. Aceste activități îi vor face copilului tău adaptarea mai ușoară în noul mediu în care va intra.

Cărțile de colorat rămân de asemenea esențiale la vârsta asta. Acestea sunt utile pentru că îi ajută la relaxare, dar îi învață și culorile și combinarea lor, cum să se concentreze sau cum să-și focalizeze energia. Să nu fie agresivi, ci liniștiți și calmi pentru că astfel ei obțin un desen perfect.

Categoria de jucării pentru copii de 6 ani este destul de amplă și cuprinde atât elemente educative, cât și jucării precum cele ce îi scot afară, să se joace în aer liber, o minge, o bicicletă sau o trotinetă, în funcție de preferințe. Pot fi chiar interesanți de role și acestea fiind chiar o alegere potrivită ce îi ajută să se relaxeze.

Go to Top