Jucarii baieti

Pentru băieții plini de energie părinții caută întotdeauna lucruri creative și interesante care să le capteze atenția, să-i ajute să se dezvolte și să-i învețe lucruri noi. 

Jucării pentru băieți curioși

Jucăriile sunt clasificate pe diverse categorii, în funcție de vârstă, dar și în funcție de genul copilului. Există jucării de băieți și jucării pentru fete, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, însă această categorisire nu trebuie să fie un impediment pentru tine. Spre exemplu, dacă băiatul tău va dori o jucărie din categoria fetelor, precum micile bucătării, este indicat să i-o achiziționezi. Tu trebuie să ții cont foarte mult de preferințele acestuia și de lucrurile care-i stârnesc curiozitate, deoarece este posibil ca băiatul tău să fie un viitor bucătar priceput și de aceea să aibă această atracție față de un astfel de joc. 

Cunoștințele sunt cel mai bine asimilate în perioada copilăriei, de aceea trebuie lăsați și încurajați să facă tot ce îi atrage.

Alegerea potrivită vei reuși să o faci raportându-te la vârsta micuțului tău, dar și la micile plăceri pe care le are. Pentru început poți alege câteva mașini diferite pentru a-l învăța tipul lor, culorile, denumirile și utilitatea. 

Animalele din pluș sau jocurile lego sunt la fel de distractive, dar și importante pentru dezvoltarea copilului. Jucându-se cu ele,  băiețelul tău va putea recunoaște animalele și  modul lor de supraviețuire. De asemenea cuburile lego îl ajută să-și pună imaginația la contribuție, astfel că el va fi prins poate și ore în șir în încercarea de a realiza ceva impresionant.

Jucăriile muzicale sunt o altă opțiune pentru băieți. La vârste foarte fragede îi ajută să recunoască sunetele, iar când devin puțin mai mari îi poate ajuta să-și descopere o nouă pasiune. Este indicat să captezi atenția unui copil cu lucruri care-i vor fi de folos pe viitor, fie că își va alege o carieră, fie că va găsi un mod de relaxare. Astfel, odată ce înaintează în vârsta încurajează-l să facă un sport sau să cânte la un instrument muzical. 

Să alegi jucaria potrivită pentru micuțul tău nu este imposibil, dacă vei ține cont de lucrurile care îl atrag și de personalitatea lor. 

Go to Top