Jucarii bebelusi

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii bebelusi

Poate la prima impresie vei spune că alegerea jucăriile pentru cei mici este una destul de ușoară, însă pe măsură ce vei aprofunda căutările vei observa că nu este chiar atât de simplu, mai ales dacă ești părinte de curând. Produsele disponibile acum sunt mai multe ca niciodată, ceea ce reprezintă atât un avantaj că ai de unde să alegi, dar și un dezavantaj pentru că îți îngreunează opțiunea final.

În funcție de ce criterii vei alege jucăriile pentru bebeluși?

Vârsta rămâne criteriul esențial pentru alegerea jucăriilor. De aceea trebuie să te documentezi cu privire la caracteristicile și particularitățile de dezvoltare raportate la vârsta copilului. De asemenea, trebuie să-i analizezi abilitățile pe care le are, dar și interesele pe care le dezvoltă. Și mai important și de reținut este faptul că joaca este un element esențial în procesul de dezvoltare al copilului, deci categoric nu trebuie să lipsească din viața lui.  

Gama de jucării pentru bebeluși cuprinde jucării interactive, jucării muzicale și jucării cu lumini. 

Bebelușii au nevoie de jucării interactive, jucării ce îi pot ajuta în dezvoltarea abilităților și care să le sporească imaginația.

Jucării potrivite pentru bebeluși

Jucăria supranumită ”ploaia colorată” este una dintre cele mai potrivite, întrucât contribuie la stimularea senzorială și la dezvoltarea îndemânării. Această jucărie provoacă sunete când este mișcată, este amuzantă și captivanta pentru cei mici. 

Păpușile sunt și ele jucării potrivite pentru cei mai mici dintre noi. Pentru bebeluși ai nevoie de păpuși foarte moi pentru a nu se răni cu ele. Sunt ideale pentru joculețele de rol și îi ajuți să își dezvolte imaginația, dar și creativitatea. Poate deveni chiar prietena celui mic atât de joacă, cât și de somn. Și poate fi foarte utilă pentru momentele când cel mic nu vrea să adoarmă.

Primul an de viață reprezintă cea mai importantă etapă în dezvoltarea copilului tău. Atât la nivel motoriu cât și cognitive, pașii în dezvoltare ai celui mic au un ritm alert. Ține cont că primul an de viață este caracterizat de senzații noi și de descoperirea lor.

Go to Top