Jucarii bebelusi 0-3 luni

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii bebelusi>Jucarii bebelusi 0-3 luni

Primele luni din viața celui mic sunt cele mai importante pentru dezvoltarea lui. Trebuie să cunoști tot felul de detalii precum ritmul de creștere al celui mic sau faza de dezvoltare. Este normal să te preocupe foarte mult sănătatea celui mic, modul de dezvoltare fizică, însă trebuie să știi că trebuie să urmărești și aspectele ce țin de dezvoltarea lui pe plan social. Poate nu crezi, dar și bebelușii simt nevoia să socializeze. Și cum poți socializa cu cel mic? Cel mai bine poți face asta cu ajutorul jucăriilor.

În primele luni din viața bebelușii descoperă tot ce îi înconjoară, așadar trebuie să fii foarte atent la modul său de dezvoltare.

Ce ar trebuie să urmărești la cel mic în primele luni din viață?

Trebuie să tratezi bebelusul cu multă calmitate, să te informezi foarte mult și să încerci să-i interpretezi mesajele. În primele luni el reacționează la sunete, în special la vocea mamei și este atras de forme și pete de culoare. Așadar trebuie să alegi din categoria jucăriilor ce au diferite forme, culori diverse și care pot emite sunete.

Tipuri de jucării pentru bebeluși 0-3 luni

 Pentru început poți opta pentru un carusel muzical cu proiector, ce te ajută atât în privința sunetelor, dar și în privința diferitelor imagini ce îl vor cuceri pe cel mic.

O altă jucărie potrivită este o păpușă din pluș pe care cei mici o pot considera și transforma într-o prietenă de joacă și de somn. Chiar vei putea observa că va avea o afinitate pentru una dintre jucăriile lui, de aceea este bine să fie una din pluș pentru a nu se răni cu ea și pentru a putea să o folosească și pe post pe pernă. O altă chestie utilă, pe care ar putea să o transforme într-un prieten ar fi o păturică. Și te poate ajuta de asemenea, în momentele în care nu își dorește să adoarmă, deoarece va asocia păturica cu perioada de somn.

Important de știut este și faptul că nu trebuie să-i achiziționezi foarte multe jucării, ci doar pe cele necesare, care îl ajută în creșterea și dezvoltarea sa.

Go to Top