Jucarii bebelusi 6-12 luni

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii bebelusi>Jucarii bebelusi 6-12 luni

Primele 6 luni din viața bebelușului pot fi considerate de adaptare, iar activitățile pe care le poate desfășura cel mic sunt minimaliste, însă după 6 luni posibilitățile variază deoarece micuțul devine din ce în ce mai curios. În perioada 6-12 luni creșterea copilului este puțin mai accelerată, de aceea prezența părinților și a diverselor jocuri importante pentru dezvoltarea celui mic sunt esențiale.

Jucării potrivite pentru bebelușii de 6 luni 

O păpușică dintr-un material textil ar fi foarte utilă deoarece o poți folosi pentru jocul cucu-bau, joc prin care îi ascunzi păpușica, apoi el o va căuta cu privirea, iar tu i-o vei arăta rostind ”cucu-bau”. Prin astfel de jocuri bebelușii devin și mai curioși cu elementele din jurul lor. Jocul acesta poate fi realizat chiar și cu fața ta, îți poți ascunde chipul în palme, apoi să rostești ”cucu-bau”, iar la descoperirea acestuia, îl vei amuza foarte tare pe cel mic.

Jucăria potrivită pentru bebelusii 7 luni

Păpușile degetar pot fi personaje foarte interesante pentru bebelușul tău deoarece sunt confecționate din materiale foarte colorate și foarte plăcute la atingere. Este și mai interesant să achiziționezi păpușile degetar împreună cu cărtica care are buzunarul special prin care poți spune poveștile micuțului tău. Acestea sunt jucăriile potrivite pentru dezvoltarea percepției și a imaginației. 

Jucăriile ideale pentru bebelușii de 8 luni

Măsuța cu activități care oferă copiilor posibilitatea de a realiza o mulțime de activități educative, va reuși să sporească atenția copiilor și timpul în care aceștia pot fi concentrați, dar și imaginația lor. Acest tip de jucării au avantajul de a oferi posibilitatea unor experiențe senzoriale prin care cei mici își dezvoltă în mod independent dexteritatea. Este recomandat să supraveghezi copilul atunci când se joacă.

Nu trebuie însă să-i cumperi foarte multe jucării pentru că îl vei bulversa, încearcă să achiziționezi doar jucării importante pentru dezvoltarea lui.

O altă idee de jucărie potrivită celor mici cu vârsta între 6 și 12 luni este un centru de activități, ce poate fi adaptat etapelor de creștere ale micuțului. Se poate juca aici fie întins, fie în funduleț, dar și în picioare. Este accesorizat cu sunete, lumini, dar și jucării pentru o experiență pe cinste.

Acest centru poate fi prevăzut și cu un pian ce are clapele numerotate, acest aspect va contribui ulterior la învățarea numerelor. Tot ansamblul oferă experiențe multisenzoriale, contribuind la dezvoltarea acestora, în paralel cu dezvoltarea motrică pentru micuțul tău. Așadar încearcă să identifici întotdeauna părțile importante ale unei jucării și punctele ce ajută la dezvoltarea celui mic. 

Go to Top