Bucatarii copii

Prima pagina>Jucarii copii>Bucatarii copii

De ce să îi cumperi celui mic o bucătărie de jucărie?

Jocul este foarte important pentru cei mici, mai ales jocul de rol, care este primordial în dezvoltarea copilului. Copiii sunt interesați tot timpul în a-și imita părinții, de aceea trebuie să pui mare accent pe comportamentul tău după ce intra în viața ta un copil. Petrecându-și foarte mult timp cu mama, tind să imite activitățile pe care le face, cum ar fi gătitul. De altfel aceștia vor dori să ajute, iar tu trebuie să fii complet de acord și să nu îl dai la o parte. Este util pentru dezvoltarea motorie, la nivel mental, dar și pentru recunoașterea emoțiilor, a trăirilor și sentimentelor.

Jocul prin care cei mici prepară mâncare este preferat de copii de aceea trebuie să le achiziționezi o bucătărie pentru copii ce conține majoritatea electrocasnicelor, dar și a uneltelor dintr-o bucătărie. Un element ce trebuie să îl conțină în mod obligatoriu este aragazul pentru ca cel mic să aibă unde să gătească.

Elemente esențiale pentru o bucătărie de copii

Materialul din care este realizat această jucărie ar trebui să fie plastic sau lemn. Modelele de bucătării din lemn pentru copii sunt cele mai calitative și rezistente, dar au și dimensiunile mai mari. Însă o bucătărie pentru copii din plastic este mult mai ușor de așezat, dar și de utilizat.

Ar fi destul de util și pe placul micutilor să achiziționezi o bucătărie cu sunete și lumini. Sunetele specifice apei care curge sau sfârâitul din tigaie, transformă bucătăria într-un perfectă pentru cei mici,  pentru că în sfârșit pot simți că gătesc exact așa cum își doresc.

Bucătăriile de jucărie ar trebui să conțină în mod automat și un set de accesorii pentru bucătărie în miniatură.  Micii bucătari au nevoie de aceste accesorii pentru ca totul să pară cât mai real. Un set bucătărie copii ar trebui să conțină farfurii, tigăi și alte tipuri de recipiente în care cel mic poate găti în voie, dar și elemente ce reprezintă alimentele, ouă, carne, legume.

Este important ca bucătăria micuțului să fie formată din mai multe zone pentru a putea să o manevrezi ușor atunci când acesta se va plictisi și își va dori să o rearanjeze.

Detaliile pentru o bucătărie pentru copii sunt atent puse la punct și pentru că oferă atâtea avantaje.  Această jucărie este interactivă și reprezintă cadoul ideal pentru copilașii pasionați de bucătărie, În plus sunt foarte apreciate bucătăriile ale căror uși se deschid, iar butoanele de la aragaz să poată fi manevrate. 

Go to Top