Jucarii fete

În privința jucăriilor, părinții vor întotdeauna să facă alegerea corectă, să fie atât pe placul celui mic, sa se poată distra cu respectiva jucărie, dar să îl ajute și în educație. Joaca și jucăriile sunt destul de importante pentru cei mici, întrucât acesta este modul în care ei se dezvoltă și cunosc lumea din jur. Joaca este modalitatea cea mai simplă prin care copii pot deprinde abilități sociale, își dezvoltă creativitatea, dar și gradul de atenție pe care îl pot acorda unui lucru. Așadar este de la sine înțeles că o astfel de alegere nu este tocmai simplu de făcut și că are nevoie de toată atenția ta.

Jucării roz  cu sclipici pentru fetițe 

De-a lungul anilor jucăriile au fost împărțite în două mari categorii: jucării pentru fete și jucării pentru băieți. Jucăriile pentru fete sunt mai delicate și pun accentul pe principalele preocupări ale micilor domnișoare. Cu ajutorul lor fetițele deprind de mici aptitudini precum delicatețea, rafinamentul, eleganța, atenția la detalii și creativitatea, lucruri definitorii pentru o viitoare femeie. 

Alegerea jucăriei perfecte

Pentru a putea face o alegere perfectă pentru fetița ta, trebuie să ții cont de vârsta ei și  de aptitudinile pe care ar trebui să dezvolte în etapa respectivă de dezvoltare. Spre exemplu, dacă vrei să îi cumperi păpuși trebuie să știi că ar fi util să alegi păpuși care să aibă diferite culori ale pielii pentru ca ea să înțeleagă că oamenii sunt diferiți și trebuie să se accepte între ei. De asemenea, îi poți achiziționa mai multe hăinuțe cu care să le schimbe pentru a o ajuta să-și dezvolte și simțul estetic. Păpușile bebeluși sunt ideale, mai ales dacă fetiția ta are un frate sau o sora mai mică. Copii de 4-5 ani adoră să se facă utili și să copieze gesturile părinților, astfel că așa cum tu ai grijă de ea, și ea va avea grijă de micuța ei păpușă.

Animalele din pluș sunt utile atât pentru joacă, cât și pentru a-i învăța pe cei mici denumirile lor. Poți să îi achiziționezi animale și din cauciuc sau din lemn, în funcție de vârsta pe care o are.

Tot în categoria jucării pentru fete vei găsi și micile bucătării ce au și ustensile de gătit, dar și înlocuitoare din cauciuc pentru fructe, legume și alte ingrediente. Acest joc o va ține pe fetița ta prinsă foarte mult în bucătărie, pentru că va avea multe lucruri pe care să le încerce și în acest mod își va îmbogăți și vocabularul. 

Instrumentele muzicale de jucărie sunt ideale mai ales dacă observi la fetița ta înclinații artistice. 

Așadar nu este greu să achiziționezi jucării pentru fete dacă analizezi comportamentului micuței tale foarte atent. În acest mod vei intui întotdeauna alegerea corectă.

Îți recomandăm să analizezi atent comportamentul fetiței tale, trăsăturile ei de temperament și lucrurile de care este atrasă. Astfel, prin alegerea unor jucării potrivite îi vei putea încuraja hobby-urile de la o vârstă fragedă și o vei ajuta să să dezvolte într-un mod armonios. 

Go to Top