Jucarii interactive

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii interactive

Importanța jucăriilor interactive în dezvoltarea copiilor

Jucăriile interactive sunt pentru copii mai mult decât o sursă de distracție. Acestea sunt modalități prin care cel mic se dezvoltă, își dezvoltă abilitățile și crește. Jocul are un rol semnificativ în creșterea micuțului tău întrucât prin intermediul jucăriilor și prin joacă ei își dezvoltă abilitățile pe toate planurile, social, fizic, motoriu. Își dezvoltă și își fixează abilitățile de concentrare, de organizare, dar și modul de reglare al emoțiilor. De asemenea, în funcție de jucăriile pe care i le achiziționezi, poți contribui la dezvoltarea limbajului, a deprinderilor matematice, lucruri ce vor contribui mai târziu în dezvoltarea sa în cadrul școlii. Este bine știut faptul că cei mici învață cel mai bine prin joacă. În plus joaca este o modalitate potrivită prin care poți suda relația dintre tine și cel mic.

Motivele pentru care ar trebui să îi cumperi jucării interactive celui mic

O jucărie interactivă poate fi utilă chiar din primele luni de viață, întrucât aceasta încurajează capacitatea de gândire a unui copil. Astfel că tipul acesta de jucării ajută la dezvoltarea cognitivă a micuțului tău.  Jucăriile interactive pentru bebeluși sunt, de regulă, centrele de activități cu care cei mici pot desfășura diverse activități. Astfel de jucării sunt viu colorate pentru a atrage atenția celui mic și le poți purta oriunde pentru a crea chiar o legătură între jucărie și micuț. Centrele de activități ajută de altfel și la dezvoltarea multisenzorială.

Competențele sociale se dezvoltă de asemenea de la o vârstă fragedă, de aceea vei găsi și jocuri utile în acest sens. Trebuie să-i achiziționezi jocuri ce îi pun să-și folosească imaginația, astfel ajung să folosească adesea situații din viața reală. Pentru dezvoltarea în această direcție vei găsi jucării interactive cu diverse animăluțe ce se deplasează, emit sunete sau chiar vorbesc. Astfel de animăluțe ce se mișcă, îi determină și pe cei mici să facă mișcare și în acest mod se dezvoltă mai bine și în această direcție.

Un alt aspect ce trebuie să fie relevant în viața copilului este dezvoltarea logicii, cunoașterea mediului înconjurător, dar și susținerea imaginației. Aceste abilități sunt dezvoltate prin jucării și jocuri deschise, ce le permit să fie flexibili. În categoria jucăriilor interactive 3-4 ani, dar și la jucării interactive copii 5 ani vei regăsi jucării ce ajută în acest sens, cum ar fi primul meu telefon sau primul meu ceas.

Un alt lucru  important în viața unui copil este dezvoltarea limbajului. Prin jocurile interactive cu alți copii sau chiar cu părinții, cei mici se dezvoltă foarte mult partea de vocabular, învățând în același timp să se integreze rapid în societate și în grupuri.

Go to Top