Lampa de veghe

Lampa de veghe – un accesoriu important pentru copii

Somnul este foarte important în creșterea celor mici, dar și pentru mine tine, ca părinte este foarte important să te odihnești pentru a fi într-o formă bună, pentru a putea avea grijă de cel mic. După ce bebelușii trec peste etapa în care se trezesc din somn de foame, pot trece la o altă etapă. Este posibil ca ei să nu doarmă din cauza întunericului sau să se trezească și să se sperie, iar apoi îți este foarte greu să îl liniștești.

Este destul de dificil să reușești să mai dormi o noapte întreagă atunci când ai un bebeluș, însă nu trebuie să fie imposibil.  Este necesar doar să afli că o lampă de veghe este posibil să îți redea această plăcere deoarece se pare că are puterea de a linisti un copilaș.

De ce este esențială lampa de veghe pentru copii?

Printre accesoriile cu adevărat importante recomandate pentru un copil se află și aceste lămpi de veghe ce ajută la liniștea copilului pe parcursul nopți, dar și liniștea ta, ca părinte pentru că îl știi pe cel mic în siguranță. 

În primele luni de viață este recomandat chiar dacă ei nu se trezesc, să îi trezești la trei ore, pentru a-i hrăni. De aceea specialiștii recomandă lampa de veghe pentru bebeluși, întrucât aceasta păstrează aceeași atmosferă pe parcursul întregii nopți, o lumina puternică i-ar putea speria, mai ales că sunt treziți din somn, iar să-l hrănești pe întuneric nu este tocmai o soluție potrivită, pentru că din nou, ai șansa de a-l speria și mai tare. Lămpile de veghe au lumina reglabila, caldă și pot fi de un real ajutor. Faptul că poți regla intensitatea după bunul plac este un element util, în acest mod poți observa care este lumina potrivită pentru cel mic. Se pare că lampa de veghe poate chiar stimula dezvoltarea creierului unui bebeluș, dar și dezvoltarea vizuală.

Lampa de veghe este utilă și pentru copiii mai mari ce au coșmaruri sau sunt speriați de ceva anume și nu se pot odihni așa cum trebuie.  O lampă de veghe le poate da senzația de siguranță și îi va stimula să doarmă liniștiți.

Este important să alegi o lampă de veghe simpatică pe care ca cel mic să o îndrăgească. Să fie exact pe placul unui copilaș, culori deschise și interesante și obligatoriu să imite un personaj.  Poți opta pentru lămpi cu unicorni, pisicuțe, girafe sau chiar tractorașe pentru băieței. Forme plăcute și interesante ce îl vor determina pe cel mic să le aprecieze și mai mult.

Go to Top