Jucarii din lemn si montessori

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii din lemn si montessori

Jucării din lemn şi Montessori

Este esențial să știi că jucăriile Montessorii  nu sunt doar nişte simple jucării din lemn, acestea se bazează pe un principiu esenţial pentru micuţul tău şi anume, legătura dintre complexitatea jocului şi dezvoltarea lui. Jucăriile din lemn pentru copii sunt adaptate vârstei pentru care sunt recomandate şi sunt extrem de utile deoarece acestea propun o problemă pe care cel mic trebuie să o rezolve, reuşind astfel să îşi dezvolte anumite simţuri şi să descopere noi elemente..

Nu trebuie să îţi faci griji că jucăriile din lemn educative vor suprasolicita copilul, pentru că acestea au ca principal scop dezvoltarea și descoperirea elementelor înconjurătoare în propriul ritm.

Jucăriile din lemn montessori au fost create de Maria Montessori care a ales lemnul ca principal material, datorită faptului că ajută la dezvoltarea simțului tactil al celui mic.  

Jucăriile pentru copii montessorii sunt pentru artă îndemânarii

Aceste jucării sunt adaptate categoriilor de vârstă şi sunt realizate în mod special pentru a dezvolta diferite obiective în funcţie de vârsta pentru care au fost concepute.

Jucăriile montessori pot ajuta copii chiar de la o vârstă fragedă şi încep cu motricitatea. Jucăriile montesori pentru bebelușii de 6 luni, dar şi jucăriile montesori pentru copii de 1 an au puterea de a învăţa copilul să îşi pună corpul în mişcare și să reuşească să se deplaseze de la un punct la altul. Copii au nevoie de astfel de jucării pentru ca simţurile lor să fie descoperite şi dezvoltate.

Jucăriile montesori pentru copii de 1-2 ani sunt special concepute pentru dezvoltarea îndemânării. Un exemplu de astfel de jucărie sunt cercurilor care trebuie introduse pe suporturi din lemn. Astfel de jucării au la bază principiul auto educării. Cei mici trebuie să acţioneze imediat punând în aplicare ceea ce învaţă.De asemenea, acest joc ăi ajută să înveţe formele, culorile, mărimile, dar în acelaşi timp îşi dezvoltă şi abilităţi mortice cognitive, dar şi modul de coordonare între ochi şi mână. Copilul este încurajat să-şi ia deciziile proprii.

Seturile handmade de tipul curcubeu arcadă se potrivesc copiilor de 2 ani +. Aceste seturi handmade ajută copii să se joace liber, să îşi dezvolte imaginaţia, îndemânarea şi să fie cât mai creativi. Aceste arcade au dimensiuni de la 15 cm şi sunt câte 5 piese, având mărimile descrescătoare. Sunt colorate diferit şi dezvoltă cunoştinţele celui mic prin cunoaşterea culorilor, identificarea acestora, dar şi diferite modalităţi de aşezare ce îi ţin concentraţi mult timp.

Go to Top