Jucarii muzicale

Prima pagina>Jucarii copii>Jucarii muzicale

Jucăriile muzicale sunt pentru copii atât o sursă de distracție, cât și o modalitate prin care se pot dezvolta și chiar prin care își pot identifica anumite pasiuni sau chiar un talent ascuns. Jucăriile au un rol primordial în viața celor mici pentru că îi ajută să se cunoască lumea, să își dezvolte abilitățile, să își îmbogățească vocabularul, dar sunt unele categorii de jucării ce îi ajută și în privința talentelor lor, cum ar fi jucăriile muzicale.

O jucărie muzicală ajută copilul să se familiarizeze cu sunetele, îl distrează foarte bine, dându-i o doză de fericire pentru că muzica are puterea de a face oamenii fericiți.

Ce fel de jucării muzicale să îi cumperi celui mic în funcție de vârstă?

Interacțiunea cu jucăriile muzicale trebuie să aibă loc de la o vârstă cât mai fragedă pentru că există șansa ca cel mic să crească și să ajungă să se teamă de anumite sunete pentru că nu a luat contact cu acestea și nu va ști exact ce reprezintă.

Pentru bebeluși există diferite animăluțe din pluș care îi pot face cunoștință micuțului tău cu sunetele chiar din primele zile de viață. Acestea pot fi atașate cu ușurință la pat sau căruț, astfel că le poți purta oriunde va merge și cel mic. Astfel de jucării pot fi folosite și pentru a-i pune la somn pe cei mici, având sunete specifice, ce induc starea respectivă.

În această clasă, a jucăriilor muzicale pentru bebeluși intră și zornăitoarele ce le vor face cunoștință cu sunetele ce se produc, dar care îi vor determina să înțeleagă și legătura dintre cauză și efect. Astfel că vor fi și mai încântați să descopere că datorită lor sunt produse acele sunete pe care le aud.

Cu cât cresc poți să îi încânți cu alte tipuri jucării muzicale pentru copii, care au rolul de a-i ajuta să se dezvolte mai bine și îi determină să se familiarizeze și să învețe alte lucruri noi ce au legătură cu sunetele. De exemplu, instrumentele de jucărie sunt jucării foarte utile în viața unui copil, chiar esențiale pentru că îi pot ajuta să învețe notele muzicale și în același timp pot învăța să se relaxeze pe muzică, aspecte ce vor fi utile ulterior pentru aceștia.

Xilofonul, toba sau acordeonul de jucărie sunt elemente esențiale ce vor reuși să îi introducă pe cei mici în lumea fascinantă a sunetelor și în mod sigur le va stârni interesul pentru muzică. Aceste instrumente sunt special dimensionate pentru copii, pentru mânuțele lor mici și nu trebuie să îți faci probleme în acest sens. Alte aspecte ce sunt dezvoltate prin intermediul jucăriilor muzicale sunt coordonarea ochi-mână,formarea urechii muzicale, a simțul auditiv și faptul că îi încurajezi în creativitatea muzicală, dar și în dezvoltarea imaginației.

Go to Top